ROTTERDAM
follow us at LinkedIn
follow us at Twitter
follow us at Facebook
 

Dialoog Award

Dialoog Award Rotterdam

Dialoog Award Rotterdam 2012 voor Kees Vrijdag, uitgereikt door toenmalig wethouder Korry Louwes
Dialoog Award Rotterdam 2012 voor Kees Vrijdag, uitgereikt door toenmalig wethouder Korry Louwes

De Dag van de Dialoog Rotterdam wordt gedragen door honderden Rotterdammers, diverse (strategische) partners en vele instellingen, organisaties en bedrijven. Onder deze velen die de Dag jaarlijks mogelijk maken, steekt er elk jaar wel weer een actieveling of actieve organisatie bovenuit. Bijvoorbeeld door een grote bijdrage aan de verspreiding of de inhoud; door een originele werkwijze; of door het aanboren van nieuwe groepen deelnemers; of door dialoog in brede zin te verspreiden als voorbeeld voor anderen. Voor hen is de Dialoog Award Rotterdam in het leven geroepen, die sinds 2007 jaarlijks wordt uitgereikt.

 

De eerste ging naar toenmalig burgemeester Ivo Opstelten voor zijn bijdrage aan het ontstaan van de Dag en zijn inzet deze te exporteren naar andere steden. Roos Nabben ontving de tweede Award. Zij heeft de belangrijkste - inhoudelijk - bijdrage geleverd aan het ontwikkelen en toepasbaar maken van de Dialoogmethodiek.

De derde Award in 2008 ontving Peter van Helden, die als predikant in Kralingen op creatieve wijze de Dialoog introduceerde en uitbreidde met o.a. de Dialoop, een stadswandeling en dialooggesprek tegelijkertijd.

SONOR, de Rotterdamse opbouwwerk organisatie, verdiende in 2009 de vierde Dialoog Award. Van meet af aan één van de belangrijkste partners en organisator van tenminste 25 tafels jaarlijks, die de dialoogmethodiek goed wist te integreren in het dagelijks werk.

In 2010 is de vijfde Award gegaan naar Albert Heijn, vanwege haar grote dialoog-invulling van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap in Nederland en in Rotterdam.

Tijdens het 10-jarig bestaan van de Rotterdamse Dag van de Dialoog, in 2011, is de zesde Award toegekend aan 'de Rotterdammer'. Als vertegenwoordiger van het Rotterdamse gemeentebestuur heeft wethouder Korrie Louwes de Award uitgereikt gekregen, omdat de Dag van de Dialoog reeds zovele jaren gedragen en ondersteund is door Rotterdam en Rotterdammers.

De zevende Award, in 2012, is gegaan naar Kees Vrijdag, de ras-netwerker die de dialoog definitief met het bedrijfsleven verbond.

In 2013 is de Dialoog Award Rotterdam gegaan naar Bert Knaap. Bert was en is al jaren stuwende kracht van de Dag van de Dialoog in zijn Albeda College 'voor de jongeren' en is zeer actief met de jaarlijkse organisatie van vele dialogen in het Dakpark in Delfshaven. In 2014 is er geen Dialoog Award uitgereikt.

In 2015 is de Dialoog Award Rotterdam uitgereikt aan zorgorganisatie Pameijer in Rotterdam, die reeds jaren - vooral door dialoog-fan Joke Ellenkamp - met de dialoog aan de slag is en dit in haar curriculum heeft opgenomen.

In 2016 is de Dialoog Award Rotterdam uitgereikt aan het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam. Het feestelijk moment werd verricht tijdens de start van de Dag van de Dialoog 2016 op 4 november in het Timmerhuis door Ambassadeur Ronald van Raaij. Zie hieronder bijgevoegd het juryrapport.

 

In 2017 is de award uitgereikt aan Nourdin el Ouali verbonden aan de politieke partij NIDA. De award werd in de Laurenskerk uitgereikt door Korrie Louwers.